Geef jouw mening over Kustvisie | Compendium Coast and Sea

Geef jouw mening over Kustvisie

Om onze kust beter te beschermen tegen de stijgende zeespiegel, hebben stakeholders het overkoepelende strategische beleidsplan Kustvisie uitgewerkt. Dit plan omvat onder andere het verplaatsen van de kustlijn richting de zee en het verhogen en verbreden van onze stranden. De Vlaamse Regering heeft begin februari dit beleidsplan principieel goedgekeurd. Kustvisie bevat de strategie waarmee we de komende 100 jaar stapsgewijs onze kust kunnen beschermen, wat van Vlaanderen een pionier maakt in Europa en daarbuiten.

Het voorafgaande studie- en overlegtraject duurde bijna 2,5 jaar en werd uitgevoerd door het consortium Hoogtij(d). Talrijke stakeholders hebben bijgedragen aan en waardevolle input geleverd voor dit intensieve traject, waaronder de kustgemeenten, wetenschappers, watersporters, natuurverenigingen, het departement Omgeving, de provincie West-Vlaanderen, VOKA en de Vlaamse havens.

Nog tot 19 april vindt een openbaar onderzoek plaats, waarbij geïnteresseerden de kans krijgen om dit strategisch beleidsplan in te zien en hun opmerkingen te delen. In elke kustgemeente volgt ook een uiteenzetting, met de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Interesse in dit openbaar onderzoek en wenst u hierop te reageren? Via deze link vindt u de nodige info en documentatie.

 

(c) Afbeelding: Vlaamse overheid