UGent Blue Growth Summer School 2019 voor jonge mariene wetenschappers | Compendium Kust en Zee

UGent Blue Growth Summer School 2019 voor jonge mariene wetenschappers

Van 9-20 september 2019 organiseert UGent Campus Oostende de nieuwste editie van de UGent Blue Growth Summer School. Het doel van deze cursus is om een diepgaand overzicht te geven van wat verstaan wordt onder "Ocean Literacy" en dit aan de hand van zowel maritieme als mariene modules. Concreet wil de Blue Growth Summer School een uitgebreide opleiding bieden die theoretische sessies over een grote verscheidenheid aan onderwerpen (wind- en golfenergie, aquacultuur, blauwe biotechnologie, ecosystemen, ruimtelijke planning op zee, etc.) combineert met verschillende bezoeken ter plaatse aan onder andere de windmolenparken en het Vlaams Instituut voor de Zee. Verder zullen er workshops worden georganiseerd over de toepassing van AV-RV-technologieën in Blauwe Groei-industrieën en over hoe te communiceren met impact.

Naast een hoogstaande opleiding worden de studenten ook uitgedaagd door een opdracht die geïnspireerd is op de uitdagingen die zich voordoen binnen het Blue Growth-domein.

Tot slot wordt er een unieke Jobbeurs georganiseerd die een goed overzicht geeft van de professionele mogelijkheden die de Blauwe Economie te bieden heeft.

De Blue Growth Summer School zal plaatsvinden van 9-20 september 2019 op de Greenbridge site, UGent Campus Oostende, Wetenschapspark 1 – 8400 Oostende, België.
Voor inschrijvingen (tot en met 19 augustus) en details over het programma kan u terecht op: http://www.bluegrowth.ugent.be/summerschool/